Varga Mihály a II.kerületi menzareformról

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, fideszes országgyűlési képviselőjelölt jelentették be: a II. kerületi önkormányzat is megreformálja a menzát.

Láng Zsolt

Az egészséges életmód jegyében versenyt hirdetnek a beszállítóknak három kategóriában. Az egyik a kerületben iskolabüfét üzemeltető vállalkozásoknak szól, a másik kettőre a diákok ötleteit várják. Láng Zsolt szerint a kerületi bölcsődékben már elindult a Mintamenza program.

Mintamenza
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: az óvoda- és iskolatej, vagy az iskolagyümölcs programban több százezer gyerek vett és vehet részt, erre a kormány évi 1,7, illetve 1,5 milliárd forintot fordít. Azt is hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy lehetőleg helyi termelőket vonjanak be az iskolai étkeztetésbe.


A Mintamenza Program csapata az egész országból várja azon konyhák, önkormányzatok jelentkezését, amelyek elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a közétkeztetés megújítása iránt, valamint aktívan részt kívánnak venni egy korszerű gyermekétkeztetés kialakításában.

 

MTI/MCOnet