Gálavacsora és tárogató - Lezárult a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál Vietnámban

Gálavacsora és tárogató - Lezárult a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál Vietnámban

Véget ért a hazánk kulturális és kulináris örökségét bemutató Magyar Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál a vietnámi Ho-Si-Minh városában – a vendégek rengeteg élménnyel gazdagodtak.

Végéhez érkezett a Magyarország gazdag kulturális és kulináris örökségét bemutató Magyar Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál a vietnámi Ho Si Minh-városban.


Az Exkluzív Magyar Gálavacsorát december elsején tartották meg a Continental Saigon Hotelben – a rendezvényt a főkonzulátus a Saigontourist Csoporttal közösen szervezte.


Az est különleges magyar menüjét Prohászka Béla mesterszakács, szakácsolimpia-győztes állította össze és mutatta be. A vendégek egyedülálló lehetőséget kaptak arra, hogy ízletes magyar borokkal örvendeztessék meg ízlelőbimbóikat, melyeket gondosan, minden ételhez külön voltak összeválogatva.

 
Lezárult a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál Vietnámban
Lezárult a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál Vietnámban

A hagyományos magyar konyha remekeinek megízlelése mellett az exkluzivitást a tárogató koncert is garantálta, amely tradicionális magyar fúvós fahangszer.


A kiváló zenész, Terék József különféle műfajokat és dalokat szólaltatott meg - köztük örökzöldeket, könnyűzenét, ismert jazz dalokat, de a leghíresebb magyar népi, klasszikus és kortárs dalokat is előadta a repertoárjából.


Mint arról már hírt adtunk, 2022. november 21-én kezdődtek el a vietnámi Ho Chi Minh városban a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Hetek, melyek december 11-ig tartottak.


Az eseménysorozat keretében speciális főzőórákat is tartott Prohászka Béla magyar mesterszakács a Saigontourist Csoport mester- és junior szakácsai számára a Saigontourist Hospitality College-ban.


Olvasson róla többet itt.

B.A.