Mitók András: A nyúlhússal szeretnénk részt venni a közétkeztetési beszállításban

Mitók András, az Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezetének elnöke (EUMSZ) is jelen volt Felcsúton, az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáján.


"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk a Mintamenza Program Fejér megyei megnyitóján. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei programindítón is mondtam, hogy az Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezete felkarolta  a programba való csatlakozást"-  kezdte interjúját Mitók András elnök.

Interjú Mitók Andrással, az Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezetének elnökévelMint ahogy már Szolnokon is említettem, a nyúlhússal szeretnénk részt venni a közétkeztetési beszállításban. A nyúlhúst - a pozitív élettani hatásai miatt - a gyerekek és rászorulók étkezésébe beemelve ugyanis sokkal egészségesebb ételeket tudnak magukhoz venni. Reméljük, hogy az általunk megtermelt nyulakat is fel fogjuk tudni ajánlani a Mintamenza Programba - mondta az EUMSZ elnöke.

 

Mitók András,

Mitók András a Mintamenza Program Jász-Nagykun-Szolnok megyei programindítóján is részt vett


A Hajdú-Bihar megyei tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, ahol egy szövetkezettel mintagazdaságot szeretnénk létrehozni. A tervek szerint nyáron indítanánk a programunkat 2700 db nyúllal, amely számításaink szerint év végére több mint 30 ezres nyúlállományt fog eredményezni. Ha ezt a számot fél-egy éven belül 100 ezer fölé tudjuk növelni, akkor már gondolkodhatunk a Mintamenzáva való beszállításon - fejtette ki Mitók András.

 

MCOnet