Az Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezete 'mintanyúl' programmal csatlakozna a Mintamenzához

Az  Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezete egy munkahelyteremtéssel egybekötött "mintanyúl" programot szeretne elindítani Magyarországon, amelynek keretében szeretnék a magyar hagyományokat,a magyar hungarikumot újra bevezetni - mondta Mitók András, az EUMSZ Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezetének elnöke.


"Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hogy a közétkeztetést egy sokkal egészségesebb, választható és átláthatóbb menürendszerrel vértezik fel, és ezt a kormány is támigatja" - nyilatkozta Mitók András Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mintamenza programindító rendezvényén.

Interjú Mitók Andrással, az EUMSZ Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezetének elnökével
"Mi konkrétan a nyúltenyésztésre specializálódtunk, és próbáljuk a magyar értékeket visszaállítani, hiszen a nyúltenysztésben az előző században világvezető pozíciónk volt" - mesélte az Európai Munkavállalók Szociális Szövetkezetének elnöke.

 

Mintamenza Konferencia

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter (Vidékfejlesztési Minisztérium) előadást is tartott a konferencián

 Mitók András hozzátette: "A Mintamenza programban is részt kívánnak venni, mivel a nyúlhúsnak élettanilag kedvező hatásai vannak, ám sajnos a múlt század közepétől ebből a hipoallergén húsból készült ételek kikerültek az étrendünkből."


MCOnet