A közétkeztetés szerepéről tartott előadást dr.Pesti Imre

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja előadást tartott Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az Országos Mintamenza program bemutatásán, Szolnokon. 

Dr. Pesti Imre beszéde -Mintamenza program országos konferencia 2013.03.08.2013. március 8-án rendezték meg Szolnokon a közétkeztetést megújító, Országos Mintamenza Program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei programindító konferenciáját, amelyen a Mintamenza program országos kiterjesztéséről, valamint a közétkeztetés szerepéről tartott előadást népegészségügyi szempontból.

 

Pesti Imre kormánymegbízott,

Pesti Imre kormánymegbízott mellett többek között felszólalt dr.Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, valamint Dr. Horváth Ildikó főosztályvezető (Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségpolitikai Főosztály)
Dr. Pesti Imre egészségpolitikusként és kardiológus orvosként is szívesen beszélt arról, hogy mit is jelent az egészséges étkezési kultúra, hiszen csak egészséges emberekkel lehet versenyképes gazdaságot építeni. Nem véletlen, hogy a kormányzat ezt felismerve a 2013-as költségvetésben mintegy 50 százalékkal megemelte a közétkeztetésre fordítandó kvótát.

 

MCOnet