Óriási érdeklődés mutatkozott a magyar gulyás iránt a Sziget Fesztiválon - Interjú Pesti Imre MNHSZ elnökkel

Óriási érdeklődés mutatkozott a magyar gulyás iránt a Sziget Fesztiválon - Interjú Pesti Imre MNHSZ elnökkel
Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke számolt be a Sziget Fesztivállal kapcsolatos tapasztalatairól.
- A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnökeként hogyan értékelné a szövetség jelenlétét a Sziget Fesztiválon?
- A Hungarikum Falun belül volt megtalálható a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének  standja. A szövetségnek ez volt az első "nemzetközi" fellépése, hiszen többnyire külföldiek előtt mutatta meg azokat a magyar gasztronómiai értékeket, amelyekre különösen érdemes odafigyelni. Azt tapasztaltuk, érdeklődtek a hungarikumok, a magyar értékek iránt azok a fiatalok, akik a világ minden tájáról a Sziget Fesztiválra érkeztek.

 

Magyar Gulyás, magyar érték, hungarikum
Óriási érdeklődés mutatkozott a magyar gulyásleves iránt a Sziget FesztiválonPesti Imre kiemelte: Sokféle ételt kínáltunk mi és mások is, de úgy vettük észre, hogy a magyar gulyásleves iránt óriási érdeklődés, komoly igény mutatkozott a rendezvényen. Ha körülnézünk Európában, 20-25-féle gulyást is árulnak, de ezek közül egyik sem hasonlít az eredeti magyar gulyásleveshez, ezért is szerették volna sokan megízlelni, milyen az igazi gulyás.

 
Hungarikum Falu, Sziget Fesztivál, magyar érték
A Hungarikum Faluban mutatta be a magyar gasztro-értékeket a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek SzövetségeÖsszefoglalva: ez a fajta első nemzetközi találkozás sokféle tapasztalatot hozott az MNHSZ-nek, és megerősített bennünket abban, hogy a nyugati világban - a fiatalok körében is - van érdeklődés a magyar értékek és hungarikumok iránt. Azért ezeket támogatni, népszerűsíteni kell, meg kell jeleníteni a világban, valamint piacképessé téve be kell vinni Európa és a világ kereskedelmi életébe - tette hozzá a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke.


MCOnet