Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjnyertes pálinkáit mutattákbe az Operabálon

A hungarikum pálinka elismertségének növeléséért a Pálinka Nemzeti Tanács idén több rangos eseményen szakmai tanácsadással kísérve népszerűsíti a nemes italt.

Pálinka Nemzeti Tanács

A Pálinka Nemzeti Tanács - mint a pálinka ágazat országos szakmai egyeztető fóruma - a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a pálinka népszerűsítéséért dolgozik. A tavalyi évben új alapokra helyezve rendezte meg a szervezet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. 50 főzde 335 mintát indított a versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt. A verseny győztesei tavaly nyáron egy másik Hungarikum, a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített díjakat vehették át Béli Géza Versenyigazgatótól és Mihályi Lászlótól, a pálinka Nemzeti Tanács elnökétől.

2015 februárjában az ezen a versenyen legmagasabb eredményt elért hat champion díjas pálinkát kóstoltatták meg a Magyar Állami Operaház Faustbálján.A kiválasztásban pálinkamester szakmérnök tanácsadók működtek közre, akik segítségével a résztvevők betekintést nyerhettek a pálinka készítés rejtelmeibe, a jó minőségű párlatok felismerésének titkaiba.Földművelésügyi Minisztérium/MCOnet


Fotó: Pálinka Nemzeti Tanács