Minden embert megillet a jó minőségű, egészséges élelmiszerhez való jog - interjú Győrffy Balázzsal

Azt várjuk a stratégiai együttműködés megkötésétől, hogy az eddig is kiválóan működő kapcsolat tovább mélyül, hiszen most már formalizált keretek között fogjuk végezni a munkát - mondta interjújában Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a  Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségéval, valamint Budapest Főváros Kormányhivatalával kötetett szerződés kapcsán.


Megegyeztünk abban, hogy közös programokat fogunk szervezni, bizonyos eseményeken közösen fogunk megjelenni, együtt fogjuk propagálni az egészséges élelmiszereket, az egészséges étkezést. Fontosnak tartjuk, hogy a Helyi termék egyfajta márkaként jelenlen meg a amagyar emberek fejében.  Valljuk, hogy minden embert megillet a jó minőségű, egészséges élelmiszerhez való jog - mondta Győrffy Balázs.

 

 

Interjú Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökévelHozzátette: Több mint 2 millióan veszik igénybe a közétkeztetést, ezért nagyon fontos, hogy ide is bekerüljenek azok a minőségi élelmiszereket, amelyek hozzú távon garanciát jelenteken arra, hogy a magyar lakosság várható élettartama emelkedjék és javuljon az életminőségük. Ebben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara aktív szerepet kell, hogy vállaljon.

 

Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai elnöke

 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött Budapest Főváros Kormányhivatala, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselője

 Úgy gondoljuk, hogy ez a tagjaink számára is egy nagyon jó lehetőség, hiszen ez egy stabil és kiszámítható piac. De teret szeretnénk nyitni az egészséges élelmiszerek előállítőinak is abban, hogy minél szélesebb piaci szegmenst tudjanak lefedni - nyilatkozta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

 

MCOnet