Interjú Prohászka Bélával a Mintamenza Program Dél-alföldi programindító konferenciáján

Továbbra is lesz rántott szelet, csak jól kell elkészíteni! - nyugtatott meg mindenkit  Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnöke, szakmai társelnöke Szegeden.

Interjú Prohászka Bélával

 
A szegedi Mintamenza Konferencia a Tisza Lajos Közéleti Egyesület szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társszervezésében került megrendezésre  - nyilatkozta Prohászka Béla a rendezvényen, majd hozzátette: Az esemény jelentőségét mutatja, hogy Magyar Anna Csongrád megyei elnök és B. Nagy László megyei kormánymegbízott is jelen volt. A rendezvény egyik nagy érdeme,  hogy sikerült felvenni a gazdákkal a kapcsolatot.

 

Mintamenza

 

A konferencia ideje alatt a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában helyi termelők mutatkozhattak be, a program leendő szereplői kóstolóval várták a látogatókat
Nagyon fontos ez a program egy olyan megyében, ahol csak a megyeszékhelyen mintegy 17 ezer főre készítenek közétkeztetési ételt. Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke előadásában is hangsúlyozta, hogy Csongrád megyében a mezőgazdaság fellegvára található meg, az itt megtermelt élelmiszereknek helye van a magyar közétkeztetésben - fejtette ki a Mintamenza Program szakmai vezetője, aki a menzareform kapcsán kiemelte az óvodapedagógusok,  tanárok és a szülők szerepét is.

MCOnet