Pesti Imre: A Mintamenza is bemutatkozik a Magyar Értékek Napján

A mi értékeink nemcsak nekünk azok, hanem értékek a határon túli magyaroknak, az európaiaknak és a világnak is. Legyünk büszkék rájuk! - mondta Dr. Pesti Imre, a Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja a Magyar Értékek Napjának sajtótájékoztatóján.

Dr. Pesti Imre, a Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja a sajtótájékoztatón

 


Különöröm Dr. Pesti Imre számára, hogy a Szent István téren, a Bazilika ölelésében jön létre az a rendezvény, amely be szeretné mutatni a magyar értékeket. Azokat az értékeket, amelyekre sokan büszkék lehetünk, de nem csak a mi értékeink, hanem túlnyúlnak határainkon, túlnyúlnak Európán - fejtette ki a kormánymegbízott. A kormányhivatal, a minisztériumok és a különböző társszervezetek összefogását is kiemelte Pesti Imre, amely a főváros és a vidék között is létrejött.

 

Dr. Pesti Imre

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja is tiszteletét tette az eseményen, mint fővédnök
A Mintamenza közétkeztetési program kezdeteiről is beszélt, hiszen az is a vidék-főváros összekapcsolódásának köszönhető. A Békés megyei pilot-program mögé Budapest is odaállt, és segített abban, hogy országos méretűvé tegye. A politikus szerint ez akár hungarikumnak is nevezhető, hiszen a világon sehol nem sikerült még az egész ország közétkeztetését megreformálni.

 

Interjú Dr. Pesti Imrével, a Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottjával

 

 

MCOnet