Egy nemzetet az értékei jellemeznek - interjú Pesti Imre MNHSZ elnökkel

Egy nemzetet az értékei jellemeznek - interjú Pesti Imre MNHSZ elnökkel
Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke köszöntőt mondott a II. Magyar Értékek Napján, melyet követően interjút adott az értékek megbecsülésének fontosságáról.
 
Interjú Dr. Pesti Imrével, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnökével
Azt gondolom, hogy minden nemzet, minden közösség, minden kis település, minden megye teremt értékeket, de nem mindegy, hogy ezeket az értékeket hogyan kezeli. Össze kell gyűjteni, átadni az utókornak, ezzel inspirálni másokat, hogy ők is hozzanak létre új értékeket, és méltó módon bánjanak velük. "Hiszen egy nemzetet az értékei jellemeznek" - mondta a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke.Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke

Egy nemzetet az értékei jellemeznek - véli Pesti Imre MNHSZ elnök 
Pesti Imre úgy véli, egy nemzet a történelem során változhat, de értékei nem. Ha viszont nem törődik értékeivel, akkor soha sem tud a nagy nemzetek sorába emelkedni. A magyar nemzetnek komoly tudományos és kulturális értékei vannak, ám sokan úgy gondolják, hogy a város és a vidék távol áll egymástól. Pesti Imre szerint nem létezik sikeres ország vidék nélkül, de a vidék sem a nagyvárosok nélkül. A Magyar Értékek Napja egyfajta összefogás volt, egyfajta üzenet, hogy mi egyek vagyunk, egy értéket képviselünk.

nka_logo_2012_rgb

A II. Magyar Értékek Napja Rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

MCOnet