A II. MAGYAR ÉRTÉKEK NAPJA az értékmegőrzésről szól - Interjú Pesti Imre MNHSZ elnökkel

A II. MAGYAR ÉRTÉKEK NAPJA az értékmegőrzésről szól - Interjú Pesti Imre MNHSZ elnökkel
Az értékmegőrzésről, az értékek fontosságáról szól ez a rendezvény - mondta Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke a II. Magyar Értékek Napjának sajtótájékoztatóján.


Interjú Dr. Pesti Imrével, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnökévelA Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke interjújában kifejtette: Olyan korban élünk, amikor értékválság van. Kezdjük elveszíteni az értékeinket, amelyek összefogják közösségeinket, amelyek szebbé és értékesebbé teszik napjainkat. Emellett az emberekben is csökken a hit a saját értékeik iránt, ezért nem teszik közkinccsé őket.
Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke a II. Magyar Értékek Napjának sajtótájékoztatóján.

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke a II. Magyar Értékek Napjának sajtótájékoztatóján
 
Ennek a rendezvénynek éppen az a célja, hogy arra bíztassa az embereket: keressék magukban, maguk körül az értékeket. Ha olyanok, akkor tegyék ezeket az értékeket a kisebb közösségük kincsévé, vagyis kerüljenek bele a Helyi Értéktárakba. Ez után ha olyan az adott érték, akkor egy nagyobb közösségé lehet és bekerülhet a Megyei Értéktárba, tovább járva az utat pedig akár hungarikum is lehet - tette hozzá Pesti Imre.

nka_logo_2012_rgb
A II. Magyar Értékek Napja Rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

MCOnet