A hagyományok otthont teremtenek

A hagyományok otthont teremtenek
Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő levelét Kautzky Armand olvasta fel, melynek elsődleges témája az értékőrzés fontossága volt. A hagyományok otthonteremtő erejéről pedig Krucsainé Herter Anikó, a kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár beszélt.
Kövér László köszöntőlevelében hangsúlyozta, hogy értéktudat nélkül nincs értékfelismerés, érdekérvényesítés és érdekvédelem, "nélküle az ember védtelenné válik és ellenállás nélkül megfosztható lesz minden egyéni és közösségi erőforrásától. "A megújult magyar értékőrzés és értékteremtés nem csak bizalmat ad, hanem példát és erőt nyújthat európai sorstársainknak a saját küzdelmeik megvívásában - hangzott el Kautzky Armand tolmácsolásában. 
 
 
Krucsainé Herter Anikó szerint egyre erősebb hagyományos értékek iránti érdeklődés, főként most, a technika fejlődése során. "Az ember a zűrzavarban otthonosságra vágyik". Az államtitkár szerint olyan hazát teremtett a magyar nemzet, amelyben büszkék lehetünk az értékeinkre. Felidézte, hogy a hagyományőrzés fontosságát bizonyítja a 2012-es hungarikum törvény megalkotása, melynek köszönhetően egész mozgalom alakult ki a Kárpát-medencében. 
 
"Büszkén mondhatom, hogy a kulturális tárca a kezdetektől fogva támogatta ezt a kiváló és értékápoló mozgalmat" - hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a III. Magyar Értékek Napja olyan seregszemle, ahol a hagyomány iránt elkötelezett emberek találkozhatnak egymással.

/T.D.