Újabb együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége

A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ)  szakképzéssel kapcsolatos együttműködési megállapodást kötött Békéscsabán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), valamint a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiummal (Békszi).

2015.03.03-án aláírt megállapodás célja, hogy a szakképzési iskola tizedik évfolyamos diákjai gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek a Békés megyei agrárvállalkozásoknál, megismerkedjenek a növénytermesztés, az állattenyésztés és az élelmiszerkészítés alapjaival. A későbbiekben pedig  szakácsként, cukrászként vagy vendéglátósként tudatosan használják a nemzeti, azon belül is Békés megyei értékeket, hungarikumokat.

 

 

 

Az együttműködési megállapodást a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége részéről Prohászka Béla alelnök, dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárkamara elnöke és Mikulán Róbert, a Békszi intézményvezetője írták alá







Kulcsár László, a NAK Békés megyei elnöke úgy fogalmazott: új gazdasági perspektíva nyitányát jelentheti a rég elfeledett hungarikumok újbóli felfedezése. Mikulán Róbert, a Békszi vezetője beszédében kiemelte, hogy a képzés hosszú távú lehetőséget jelenthet a megyében működő vállalkozásoknak a piacszerzésre. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének alelnöke hozzátette: a Békés megye hírnevét tovább erősítő programot másfél évig készítették elő és a jövő héten indul.
 

-kt-

Forrás: MTI,csabaTV