Szeptemberben döntenek a hungarikum tanúsító védjegy grafikájáról

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a Hungarikum Bizottság több fordulóban bírálja a hungarikum tanúsító védjegy grafikai pályázatokat.

Fazekas Sándor miniszter
A Vidékfejlesztési Minisztérium, amely a nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény (továbbiakban törvény) alapján a Hungarikum Bizottság titkársági feladatait látja el, nyílt pályázatot hirdetett 2013-ban a „hungarikum tanúsító védjegy” grafikai kidolgozására.

A hungarikum tanúsító védjegy grafikájának ki kell fejeznie a törvény szerinti hungarikum fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget, meg kell testesítenie és szimbolizálnia annak jellemzőit.

A pályázati kiírására pályázatot nyújthatott be minden, országhatáron belüli vagy határon túli természetes személy, egyéni vállalkozó, bírósági bejegyzéssel rendelkező jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság.

A hungarikum grafikai pályázati felhívásra összesen 376 pályamű érkezett. Az érvényes pályázatokat két fordulóban bírálták el. Elsőként egy képzőművészekből és marketing szakemberekből álló, másodikként pedig a védjegyek és az iparjogvédelem területén jártas szakértők értékelték a grafikákat.

A két független szakértői körben történt pontozásos értékelést követően a legmagasabb pontszámot elért 18 pályázatot bírálta el a Hungarikum Bizottság.A nyertes pályázatról a Hungarikum Bizottság szeptemberi ülésén döntenek.

 

Forrás: kormany.hu

 

-tk-