Fazekas Sándor: A hungarikumoknak nagyon fontos szerepük van

Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter és a Hungarikum Bizottság elnöke nyitotta meg az idei Országimázs Konferenciát, amelyen a hungarikumok szerepét emelte ki.

 

 

V. Országimázs Konferencia - Fazekas Sándor nyitóbeszéde 1.rész

 

 

Az Antall József Tudásközpont ötödik alkalommal rendezte meg Budapesten az Országimázs Konferenciát 2015. március 5-én a Bálna Budapest konferenciatermében. Fazekas Sándor kiemelte, hogy a Hungarikum Bizottság, a magyar állam, a magyar kormány támogatására számíthat a rendezvény.

 

 

V. Országimázs Konferencia - Fazekas Sándor nyitóbeszéde 2.rész

 


A miniszter nyitóbeszédében Puskás Ferenc alakját állította példaként, mint amely a leginkább szimbólumává válhat az országimázsnak. Puskás Ferenc világszerte ismert futballjátékos életműve immár a hungarikumok közé tartozik. Kiemelte: a hungarikum szó ma már minőségi garanciát jelent, így meghatározó a nemzetkép, az országimázs formálásában. Nemzeti értékeink kedvezően hatnak a külgazdaságra, a turizmusra és jelentős a diplomáciában betöltött szerepük is - hangzott el a rendezvényen.

 

Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter és a Hungarikum Bizottság elnöke  

 

Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter és a Hungarikum Bizottság elnöke nyitotta meg az idei Országimázs Konferenciát

 

 


A Hungarikum Bizottság elnöke a konferencia kapcsán az InfoRádiónak adott interjúban emlékeztetett, hogy a magyar állam kétharmados törvénnyel biztosítja a hungarikumok tekintélyét és védelmét. Hangsúlyozta, hogy minél több értéket szeretnének a hungarikumok körébe, illetve a helyi és megyei értéktárakba beemelni.


MTI/MCOnet

Fotó: Országimázs Konferencia Facebook oldala