A 2014-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé Budapesten is bemutatkozott

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé különlegességeit, illetve a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt bemutató sajtótájékoztatóra került sor 2014. június 5-én Budapesten.

 

Bora Imre főszervező a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéről

 

Az eseményen részt vett Bora Imre főszervező, Prohászka Béla a rendezvény gasztronómiai házigazdája, társszervező, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének szakmai társelnöke, Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, valamint Farkas Zoltán a Békés megyei Közgyűlés elnöke. Bora Imre, Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője a fesztivál életében történt változásokról beszélt a budapesti sajtótájékoztatón. 

 Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

A 2014-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé  budapesti sajtótájékoztója

 

A rendezvénysorozaton belül a Magyar Konyha-Csülökpörkölt főzőversenyre - amelynek  fővédnökei Dr. Budai Gyula parlamenti államtitkár, Farkas Zoltán Békés megyei Közgyűlésének elnöke és Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke - nem csak határon innen, hanem határon túlról is érkeznek nevezők: Vajdaságból, Erdélyből a Felvidékről... A korábban csak Békés megyei, ma már Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár fővédnökei pedig 2014-ben Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.  

 

Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója a kulturális műsorokról beszélt

 

A Békéscsabai Jókai Színház művészei már évek óta színes programokkal szórakoztatják a közönséget. Idén például a Kolozsvári bíró, a Dzsungel könyve, a Bóbita, a Toldi című művekkel kedveskednem a kultúra szerelmeseinek. Fekete Péter, a teátrum igazgatója elmondta: a tavalyi sikerre építenek, újdonságként vasárnap a családokat szólítanák meg. Többek között közös tánctanulást szerveznek az István, a király című előadás táncosaival, majd a színpadon ifjú táncosok mutatkozhatnak be. A fesztivál zárásaként a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor gálaelőadását tekintheti meg a publikum.

 

Farkas Zoltán, a Békés megyei Közgyűlés elnöke a megye értékeiről beszélt


Farkas Zoltán, a Békés megyei Közgyűlés elnöke elmondta, az önkormányzat akkor kezdett el a fesztiválszervezőkkel együtt gondolkodni a rendezvény bővítésén, amikor még nem született meg Magyarországon a Hungarikum törvény, de már akkor szerettek volna a megye értékeiból minél többet bemutatni. Most pedig már egy konferenciát és egy kiállítást is rendeznek kísérőrendezvényként a nemzeti értékek, hungarikumok jegyében. "Békés megyében több száz helyi érték összegyűjtése történt meg az elmúlt hónapokban, de a több hungarikum is bemutatkozik majd a fesztivál ideje alatt" - ismertette a megye elnöke, hozzátéve: a Magyar Értékek Vándortérképe is Békéscsabára érkezik jövő héten!

 

Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai házigazdája, társszervező, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének társelnöke


Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai házigazdája, társszervező, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének társelnöke is felszólalt a budapesti sajtótájékoztatón. Elmondta,a fesztiválon három kiemelt "vendég" lesz: a hungarikumnak számító karcagi birkapörkölt, a kondorosi Betyárnapok és a szarvasi Szilvanapok, amelynek kapcsán különleges kulináris élvezeteket is kínálnak a látogatóknak.

 

 

 

MCOnet