A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé mindig valami újjal szolgál a látogatóknak - interjú


A 2013.06.13-16. között megrendezésre kerülő Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezőjét, Bora Imrét faggattuk az idei rendezvény különlegességeiről.

csülökfesztivál- Miben lesz több a 2013-as rendezvény?
- A Csabai Sörfesztivál  és Csülökparádé hasonlóan az elmúlt évekhez, mindig valami újjal, valami meglepetéssel szolgál a látogatóknak. Az idei évben a fesztivál kapcsán kiemelném, hogy a hagyományőrzés mellett a kultúra is meg fog jelenni a programok között, köszönhetően a Békéscsabai Jókai Színházzal kötött együttműködésnek. Ezzel jelentősen bővült azoknak a látogatóknak a köre, akiknek ajánljuk, hogy látogasson el a rendezvényre, ugyanis olyan színes programkínálatunk van, hogy valóban minden korosztály számára tartalmas szórakozást nyújt.

Szintén újdonság, hogy vasárnap lesz a főzőverseny, amely így teljes mértékben családi nappá válik, gyermekprogramokkal és a színház előadásaival. Tovább visszük tehát azt az elképzelést, hogy a  Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé az egész családnak szól: bátran kóstolgassák a jobbnál jobb söröket, a finom ételeket, és kapcsolódjanak ki.

Elmondanám még, hogy egy tipikus csülök csárda is meg fog jelenni, ahol kizárólag csülökkel készült ételeket fognak kóstolni a látogatók. Nem csak sertésre kell gondolni, hanem a csülök teljes palettáját felvonultatják majd, a báránytól kezdve a pulykán át a kakasig...


- A zenei kínálat is változatos képet mutat. Kiket emelne ki a sztárvendégek közül?
- Mindenképpen megemlíteném az élő Ákos koncertet, amely már önmagában emeli egy fesztivál rangját.  De fellép a népszerű CSÍK zenekar, a HOOLIGANS és az EDDA MŰVEK is élő koncertet ad a fesztiválközönség előtt.

 sörfesztivál kondert
- A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé társrendezvényeként, a KÖRÖS-TRADE Kft. szervezésében a Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre június 14-16. között a Kárpát Medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár. Mit érdemes erről tudni?

- Ez a tárlat egyedülálló a környéken. Itt ténylegesen meg fognak jelenni azok a nemzeti értékek - mind a kézművességben, mind a termelők jelenlétében - , ami nagyon fontos a mai gazdaságban, és nagyon fontos, hogy ezeknek minél nagyobb piaci teret nyújtsunk.

 
Tudni kell, hogy már harmadik alkalommal rendezünk hasonló  kiállítást, de az előző két évbe nem volt ilyen nagyszabású, hiszen elsősorban Békéscsaba és Békés megye értékeit próbáltuk megjeleníteni. A sikerek és a nagy érdeklődés kapcsán gondoltuk azt, hogy kibővítjük és remélem, hogy nem fognak csalódni akik kilátogatnak az ingyenes tárlatra. Nagyon bízom benne, hogy Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről is jelennek meg olyan kiállítók, akikre oda kell figyelni.

 

- Mindig támogatta és felkarolta a magyar nemzeti pálinkákat. Milyen pálinkák lesznek jelen a Pálinka Udvarban?A XIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
- Kitűnő pálinka gyártók mutatkoznak be a fesztiválon, kiemelném a Birkás pálinkafőzdét, a Békési pálinkát, a Nagy Árpád féle pálinkafőzdét, akik helyi érdekeltségűek, akik országos hírnévre is szert tettek. Úgy gondolom, érdemes lesz végigjárni a Pálinka udvar faházit végigjárni és szemezgetni a jobbnál jobb párlatokból.

 

- Természetesen a sör is főszerephez jut a rendezvényen. Mit tudna elmondani az idei sörkínálatról?
- Hasonlóan a tavalyi évhez, közel 100 fajta csapolt sörünk lesz, ebben a hazai sörfőzdék több mint 30-féle sörrel jelennek meg, ezen felül kóstolhatnak cseh, belga söröket is. Különleges látványsörfőzdék is megjelennek a fesztiválon, a 10 fokos alkoholtartalmú söröktől kezdve a manapság oly népszerű gyümölcs izű italokig minden fajta megtalálható lesz a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén. A folyékony kenyér szerelmesei tehát örömmel tölthetnek el nálunk akár 4 napot is!

 

 

MCOnet-KT