V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár Magyarország Legjobb Pálinkájáról

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár "vadízű, fanyar, csupa illat birspárlatként" jellemezte a Brill Pálinkaház birskörtepárlatát, amely a 2013-as évben elnyerte  Magyarország Legjobb Pálinkája címet.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár Magyarország Legjobb PálinkájárólA győztes nedű egy palackját a Szent Miklós Pálinka Ünnepen helyezték el a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (MMGM) vitrinjében. A Szekszárd melletti Brill pálinkaház egyébként 2003 óta indul sikerrel versenyeken, pálinkáik mellett zöldségpárlataikat is nevezni szokták. Többek között elnyerték a Magyarország legeredményesebb pálinka főzdéje címet is.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár

Magyarország Legjobb Pálinkájának egy palackját a Szent Miklós Pálinka Ünnepen helyezték el a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (MMGM) vitrinjébe
"A pálinka sikertörténete folytatódik"- monda a vidékfejlesztési államtitkár a rendezvényen, majd bemutatta Dlusztus Imre és Soós Kálmán: A jó magyar pálinka című albumát, amelyről elmondta: 260 oldalas kötet komoly tisztelettel, a teljességre való törekvéssel, tudományos és kulturális igényességgel tekinti át a pálinka világát.Csomós Miklós főpolgármester-helyettes köszöntőjében hangsúlyozta: a pálinka a magyar gasztronómia fontos terméke - nem mellékesen pedig Hungarikum!


MTI/MCOnet

Fotó: Kovács Tamás