Sikerült a rekorddöntés a Zsindelyes Fesztiválon

Szombaton került megrendezésre a IV. Zsindelyes Fesztivál, amely igazán sikeresen zajlott le. Erről kérdeztük Papp Józsefet, a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. tulajdonosát.

Papp József,

Papp József, a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. tulajdonosa is felvonult a Pálinka Lovagrenddel


- Hogyan értékelnék a IV. Zsindelyes Fesztivált?
- Minden sikeresen alakult, az időjárás is mellénk állt, hiszen az eső elkerült minket a rendezvény ideje alatt. Talán ennek is köszönhető a színvonalas programok mellett az, hogy idén rekordot döntött a látogatók száma, 11.700 fizető vendég került regisztrálásra, a gasztronómiai és kézműves csoportokkal együtt 14.000 látogatója volt a Zsindelyes Fesztiválnak. Ez a nagy érdeklődés mellett azért is öröm számunkra, mert így a felsőzsolcai árvízkárosultakat 585.000 forinttal tudjuk támogatni, azaz a belépők 10%-ával.

rövid idő alatt kikóstoltatták a lelkes szakácsok, Cziránku István és Szoboszlai Gyula a 3000 literes üstben készült kompótot.

Rövid idő alatt kikóstoltatták a lelkes szakácsok, Cziránku István és Szoboszlai Gyula a 3000 literes üstben készült kompótot

- Sikerültek a világrekord kísérletek?
- Igen, hivatalos Guinness rekordok születtek, elkészült egy 2010 adagos Zsindelyes Kompót is, ami almából és meggyből, fűszerekkel és pálinkával készült. Nagy sikere volt az ételnek, rövid idő alatt kikóstoltatták a lelkes szakácsok, Cziránku István és Szoboszlai Gyula a 3000 literes üstben készült kompótot. De 72 óra folyamatos énekléssel Guinness-rekordot állított fel az Érpataki Asszonykórus is. Az együttes tagjai csütörtök délben kezdték a magyar népdalok éneklését, amelyet vasárnap Budapesten, a SzeptEmber Feszten fejeztek be.

 Zsindelyes Fesztivál

A gasztronómiai és kézműves csoportokkal együtt 14.000 látogatója volt a Zsindelyes Fesztiválnak idén


- A Pálinkamustra és a Főzőverseny eredményhirdetése után más személyek is kaptak elismerést. Kik és miért kapták a Zsindelyes érdemérmét?
- A Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosai minden évben kiosztanak érdemérmeket, amely azoknak jár, akik nagyon sokat tesznek a Zsindelyes Pálinkákért. Idén is megtörtént az átadás, amelyet most Szikszay István, Pál József, Pátzay István és a Magna Cum Laude kapott meg. Előbbiek a marketing és az értékesítés területén segítették a hungarikum útját, utóbbi együttes viszont a méltán híres Pálinkadala miatt érdemelte ki az elismerést.

A Magna Cum Laude együttes

A Magna Cum Laude együttes a méltán híres Pálinkadala miatt érdemelte ki az elismerést Papp Józseftől és a Zsindelyes Pálinkafőzdétől


MCOnet-Kovács Tünde