Pálinka különlegességek a Zsindelyes Fesztiválon - interjú Papp Józseffel

Papp Józsefet, a Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosát a szeptember 4-én, szombaton megredezésre kerülő IV. Zsindelyes Fesztiválról kérdeztük.


- Említette egyszer, hogy azt szeretnék, ha a poháron kívül máshogyan is megízlelnék a Zsindelyes pálinkákat. Mire gondolnak?
- Négy dologhoz is próbáltuk a pálinkát felhasználni. Először említeném az édességeket, ugyanis a fesztiválon bemutatásra kerülő torták, csokoládék és bonbonok is pálinka felhasználásával készültek el. Ezen kívül Lajsz András közreműködésével elkészült egy olyan koktélsor, amelyhez 10 Zsindelyes pálinkát használtunk.
Papp József,
Papp Józseffel, a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. tulajdonosát a IV. Zsindelyes Fesztiválról kérdeztük


Ezen felül egy olyan különlegességet is bemutatunk, amelyről én még nem hallottam Magyarországon, nevezetesen, hogy a kávét pálinkával párosítsuk. És ami még fontos a számomra, hogy ezt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozó segítségével sikerül megvalósítani. Emellett természetesen különböző ételeket, leveseket és húsokat is megkóstoltatunk majd, amelyek Zsindelyes pálinkával készültek.


- A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, illetve Prohászka Béla hogyan kapcsolódik a Zsindelyeshez?
- Egyrészt jó barátomnak mondhatom Prohászka Bélát, de van egy együttműködési szerződésünk is a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel, amely 3 évre szól. Tervezzünk egyébként egy receptkönyv kiadását az általunk pálinkával készített ételekből, ebben fog nagy szerep jutni Prohászka Bélára, az MNGSZ elnökére. Hiszen úgy gondolom, ha gasztronómiáról van szó, akkor ő az egyik leghitelesebb ember. A szeptember 4-i Zsindelyes Fesztivál főzőversenyének is természetesen ő vállalta el a zsűrielnöki posztját is.


MCOnet-Kovács Tünde