Fontos, hogy mindenki jó minőségű pálinkát állítson elő - interjú Bolyhos Lászlóval

Bolyhos Lászlót - aki vallja: fontos, hogy mindenki jó minőségű pálinkát állítson elő - a Bolyhos Pálinkáról, vagyis az Újszilváson található Bolyhos és Fia Bt-ről kérdeztük.

- Kérem, mutassa be a Bolyhos Pálinkafőzdét!
- A Bolyhos család pálinkafőzdéjét 2003-ban hoztuk létre teljesen újonnan, az Uniós követelményeknek megfelelően. 2001-ben már megjelentünk versenyen a Bolyhos ágyas pálinkával, amellyel a legtöbb díjat mi nyertük. Az ágyas pálinkánk aszalt gyümölcs ágyon érlelődik, például az ágyas kajszibarack pálinka úgy készül, hogy aszalt kajszibarackra töltjük a kajszibarack pálinkát, amelyet előtte már legalább fél évig tartályokban érleltünk, majd a palackozás után újabb, minimum fél évig érleljük.

Bolyhos Pálinkafőzde

Újszilváson található a Bolyhos Pálinkafőzde


- Mi a jellemzője a pálinkákhoz felhasznált gyümölcsöknek?
- Kizárólag magyar gyümölcsből, étkezési minőségű gyümölcsöt vásárolunk erre a célra, amelyet gondosan mosunk, válogatunk, magozunk és darálunk. A minőségi gyümölcs a jó pálinka alapanyaga, de kell hozzá megfelelő erjesztési módszer és hagyományos kisüsti pálinkafőző technológia.

hagyományos kisüsti pálinkafőző technológia

A minőségi gyümölcs a jó pálinka alapanyaga, de kell hozzá megfelelő erjesztési módszer és hagyományos kisüsti pálinkafőző technológia


- A pálinka sikerének és védelmének érdekében mit tettek?
- A Magyar Pálinka Lovagrend sokat tett azért, hogy a magyar pálinkatörvény megszülessen, valamint a pálinka minőséget felügyelő Pálinka Nemzeti Tanács létrehozásában, aminek az is a feladata, hogy jó pálinka marketinget kialakítva külföldön is népszerűsítse a pálinkát, hiszen már mint hungarikum le van védve, ami azt is jelenti, hogy kizárólag Magyarországon gyártott, magyar gyümölcsből készült pálinkát lehet ilyen néven forgalomba hozni.

bolyhos

A Bolyhos Pálinka több versenyen, rendezvényen is megjelenik 2001 óta


MCOnet-Kovács Tünde