Az V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál a szervező Bolyhos László szemével

Bolyhos László, a Bolyhos Pálinka vezetőjét saját szervezésű rendezvényéről, az V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválról kérdeztük, amely május 22-én került megrendezésre.


- Személy szerint hogyan értékelné az V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált?

- Az időjárás nagyon kedvezett nekünk, így fantasztikusan sikerült a múlt szombati rendezvényünk. Nagyon sok érdeklődőt vonzott, körülbelül 11-12 ezer fő látogatott el a fesztiválra, tehát még a tavalyi látogatószámot is túlszárnyaltuk. A koncertek is nagy húzóerőt jelentettek, Szikora Robi a gidákkal, valamint az Irigy Hónaljmirigy koncertjére is özönlöttek az emberek, még a parkolónk is bedugult, így jövőre erre még jobban oda kell fogyelnünk.

V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

2700 darab 2 centes pálinkát osztottak szét az 54 literes Ágyas Cigánymeggy Pálinkából


- Melyik termék volt a legnépszerűbb?
- Az Ágyas Cigánymeggy Pálinkának volt a legnagyobb sikere, hiszen az 54 literes üvegből - amely tavaly a Guinnes rekordban szerepelt - újra szétosztottuk a vendégeink között 2700 darab 2 centes pálinkát. De a fesztivál egészét nézve a fogyasztás tekintetében szintén a cigánymeggy pálinka vezetett, utána következett a szőlő, a szilva, a kajszi, a birs pálinkánk.

V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

Prohászka Béla, az MNGSZ elnöke is megkóstolta a különleges pálinkákat


- Más pálinkafőzdék is bemutatkozhattak a rendezvényen?
- A Kiváló Élelmiszer Díjakat nyert pálinkák és élelmiszerek részére állítottunk egy sátrat, ahová többek között a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. valamint a Békési Pálinka Zrt. is meghívást kapott és itt bárki megkóstolhatta a díjnyertes pálinkáikat.

V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

Főzőversenyt is rendeztek a fesztiválon


- A gasztronómia mennyire jelent meg ezen a fesztiválon?
- Főzőversenyt rendeztünk, melyre 34 csapat nevezett be. Zsűri kóstolta és bírálta a 47 fajta ételt. Ha minden igaz, egy vaddisznópörkölt lett az első helyezett, a második egy sült, a harmadik pedig egy halászlé. A különlegességek között még ágyaspálinkával készült étel is szerepelt.


MCOnet-Kovács Tünde