A 8. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválon mutatkozik be a Bolyhos Pálinkafőzde új termékcsaládja - interjú Bolyhos Zoltán főszervezővel

A Bolyhos Pálinkafőzde május 18-19-én immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és a Kiváló Magyar Élelmiszerek Kiállítását és Vásárát. Az újszilvási Vásártéren helyet kapó rendezvényről Bolyhos Zoltán ügyvezető adott interjút, aki büszke arra, hogy sikerült hagyománnyá tenni az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és sikerült bebizonyítani, hogy egy regionális pálinkaünnep országosan is népszerű lehet.

 

Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter Czerván György államtitkár
A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter Czerván György államtitkár társaságában

 


- Nagy hagyományokkal bír az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál  és Kiváló Magyar Élelmiszerek kiállítása és vására. Mit emelne ki, miért érdemes ellátogatni a 8. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválra?

- Az egyik legnagyobb újdonság, hogy új pálinkacsaláddal jelentkezik a Bolyhos Pálinkafőzde. Az eddig megszokott gyümölcságy ezúttal elmarad és a pálinka könnyedebb, csupán 40 fokos lesz. Az idei gyulai pálinkaversenyen nagy sikert aratott az új termék, ahol egyébként az összesen benevezett 33 ágyas és nem ágyas Bolyhos pálinkából mind érmes lett.  A legnagyobb sikere a jonatán almapálinkának volt. Május 18-19-én pedig az ágyaspálinka fesztiválon a teljes szortimentet megkóstolhatják a márka kedvelői.
 


Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál
2012-ben több mint 20 ezer látogató tisztelte meg a jelenlétével a fesztivált


 

- A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter. Mekkora jelentőséggel bír ez? Miniszter úr is jelen lesz az eseményen?


- Igen fontos és megtisztelő számunkra, hogy Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr elvállalta a Fesztivál fővédnökségét. Sajnos miniszter úr idén nem tud eljönni a rendezvényre, helyette Czerván György államtitkár úr fogja köszönteni a vendégeket.

A Fesztiválon az Agrármarketing Centrum támogatása segítségével idén is megvalósítjuk a kiváló minőségű magyar élelmiszereket bemutató sátrat, ahol a rendezvény programjának részeként államtitkár úrral egy rövid sétát is teszünk majd a sátorban kiállító vállalkozások között.


A sátorban kiállítóként szerepel a Mirelite Mirsa Zrt, az Alföld-Tabak Kft, a Böllér Kft, az Alföldi Garabonciás Kft, a Jona-Drink Kft, a Tápió-Vin Kft, valamint három újszilvási vállalkozás, a Bertók Méhészet, a Szilváshús Kft. és a Bolyhos és Fia Bt is.

 

 

népi dalok a fesztiválon
A modern táncok mellett a néptánc és népi dalok is évről-évre állandó részei a műsornak 

- Tavaly több mint 20 ezer látogató tisztelte meg a jelenlétével a fesztivált és ünnepelte a pálinkát, a Bolyhos ágyaspálinkákat, a Kiváló Magyar Élelmiszereket, a térség vállalkozóinak sikeres termékeit és élvezte a kimagasló kulturális programokat. A pálinka mellett milyen magyar értékek jelennek még meg a rendezvényen?

- Az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál egyik legfontosabb eszméje, hogy megismertesse a publikummal hazánk tájegységeinek kiváló minőségű magyar élelmiszereit. Ebben az évben – sok más a régióban működő vállalkozás mellett – tíz KMÉ védjeggyel rendelkező termelőt hívtunk meg a fesztiválra. Az ide ellátogató emberek amellett, hogy megkóstolhatják a kiállítók termékeit, közvetlenül az adott élelmiszert előállító gyártóval is beszélgetni tudnak. Fontosnak tartom kiemelni a színpadi programok közül a táncos fellépőket: a modern táncok mellett a néptánc és népi dalok is évről-évre állandó részei a műsornak.

 

Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

A Bolyhos Pálinkafőzde május 18-19-én immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és a Kiváló Magyar Élelmiszerek Kiállítását és VásárátMCOnet-KT