Vadhús a közétkeztetésben: különleges és egészséges

Vadhús a közétkeztetésben: különleges és egészséges
2014-ben került be a Mintamenza programba, hogy az iskolai és óvodai menza étlapján havonta 1-2-4 alkalommal is szerepeljen vadhús. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek Hungarikumok Szövetségének alelnöke szerint a programba folyamatosan várják a jelentkezést.
A Junior Vendéglátó Zrt. 2014-ben csatlakozott a Mintamenza programhoz, amely 256 menzát lát el az ország 17 városában. Ekkor született megállapodás, hogy havonta kétszer vashúsból készült étel kerül a gyermekek asztalára a Junior Zrt. által. A vadhús kiváló élettani hatású, alacsony zsír- és magas rosttartalmú, ezért gyermekek számára is igen ajánlott.


Vadhús a közétkeztetésben
A vadhús elkészítése körülményes, ezért nem volt a közétkeztetési konyhákban


Prohászka Béla szerint a vadhús elkészítésekor több szempontot is figyelembe kell venni, az érlelést, a darabolást, a pácolást és a konyhatechnológiát is, a közétkeztetési konyhákban azért nem volt vadhús, mert nehéz jól elkészíteni. Elmondása szerint a cél, hogy az egész országban megvalósuljon a Mintamenza program ezen része, ugyanakkor ehhez szükséges az élelmezés vezetők és fenntartók is. A programba folyamatosan várják a jelentkezéseket a kormányhivatalokban.

/T.D.