Prohászka Béla: Nem mindegy, hogy milyen alapanyagok kerülnek be a menzára - Interjú

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen rendeztük meg az „Ételben az élet – Az egészséges alapanyagok és a közétkeztetés” című szakmai konferenciát - nyilatkozta az eseményen  Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója.

Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatójának interjúja

 

A magyar közétkeztetésben 2 millió 100 ezer ember érintett. Nem mindegy tehát, hogy milyen alapanyagok kerülnek be a menzára, milyen alapanyagokból kell kollégáimnak elkészíteni az ételeket - mondta interjújában a mesterszakács, majd hozzátette: mi azt valljuk, hogy ne utaztatott élelmiszer legyen, hanem helyben megtermelt, amely követi a szezonalitást is.

közétkeztetés

Egészséges, friss, helyi alapanyagokat szeretnének a közétkeztetésbe
Az egészséges táplálkozás 50%-ban befolyásolja a létünket. Az alapanyagok mellett em mindegyaz étlap összeállítása sem, és hogy milyen konyhatechnológiát használnak az ételek elkészítése során. Nem azt gondoljuk, hogy attól jó minőségű valami, hogy drága, megfizethető alapanyagokból is lehet megfelelő ételeket előállítani, a lényeg, hogy ne kelljen ízfokozókat beletenni - nyilatkozta Prohászka Béla.

 

MCOnet