Országos Mintamenza konferenciát tartottak Budapesten

Esemény időpontja: 2012. November 13.

Országos programot indít az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a közétkeztetés megújításáért. Ezzel kapcsolatban 2012. november 13-án Budapesten tartottak programindító konferenciát, amelyen részt vett Erdős Norbert kormánymegbízott, országgyűlési képviselő is.

mintamenza csapat

A Menza Minta = Mintamenza alapprogram kidolgozói tartottak sajtótájékoztatót a menzareform részleteiről

(A képre kattintva megtekinthetik az eseményen készült képeinket!)

 

Mint kiderült, a 2010-ben Békés megyében elindított Menza Minta = Mintamenza Programot országosan is kiterjesztik. A közétkeztetési program országos kiterjesztése során arra is odafigyelnek majd, hogy a közétkeztetésben is minél szélesebb körben jelenjenek meg a magyar, ezen belül is elsősorban a helyi alapanyagok, illetve a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozások termékei. Fontosnak tartják ugyanis a bioélelmiszerek felhasználását a bölcsődei, óvodai, kórházi étkeztetésben.

 

Erdős Norbert kormánymegbízott, országgyűlési képviselő beszéde a MintaMenza sajtótájékoztatón


Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott szerint a cél az, hogy a gyermekek egészségesen, változatosan táplálkozzanak.

 

Dr. Paller Judit - országos tiszti főorvos beszéde a MintaMenza sajtótájékoztatón

 

Paller Judit országos tiszti főorvos hangsúlyozta: nem elég, ha az étel egészséges, fontos, hogy a tányéron lévő étel vonzó legyen a gyermekek számára.

 

Dr. Sárosi Tamás helyettes megyei tisztifőorvos (Békés megyei kormányhivatal) beszéde a MintaMenza sajtótájékoztatón


Sárosi Tamás, Békés megye helyettes tiszti főorvosa elmondta: Menzaminta = mintamenza című programot azután indították, hogy az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2009-ben végzett felmérése "katasztrofálisnak" minősítette az óvodák és az iskolák közétkeztetését.