Mintamenza - Békés város is csatlakozott

Az együttműködési megállapodás aláírásán Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és dr. Mucsi Gyula, Békés megyei tiszti főorvos vett részt.


A Mintamenza Program célja, hogy minősített termékekből egészséges ételeket készítsenek a közétkeztetés számára. Most Békés Város Önkormányzata is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely 2010-ben a megyéből indult országos "hódító útjára".  Három-négy megyében már elindult a mintamenza, amely körülbelül 3 millió embert érint – mondta Erdős Norbert. A kormánymegbízott, aki az aláírási ünnepségen hozzátette: a megye  egyik legjelentősebb települése, Békés is csatlakozik a Mintamenza Programhoz.

Békés város csatlakozott a Mintamenza programhoz

Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és dr. Mucsi Gyula, Békés megyei tiszti főorvos volt jelen Békés város csatlakozásánálA Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola adott otthont a megállapodás aláírásának, ahol mintegy 1000 gyermek érintett a közétkeztetési mintaprogramban - mondta Izsó Gábor polgármester. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Mintamenza Programot koordináló Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte a szezonalitást és a helyben megtermelt alapanyagok fontosságát.

Mintamenza Program

A Mintamenza Programban magyar alapanyagokat használnak fel az ételek készítéséhezNemrég Békésen tartotta ügyvezető testületi ülését a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (KBC). A három város - Békéscsaba, Gyula, Békés -együttműködésében életre hívott szervezetnek egyik fő célja a térség gazdaságának élénkítése és fejlesztése. A társulás a közeljövőben 2,3 millió forint pályázati támogatásból a közép-békési helyi termékek bemutatását célzó kiadványt hoz létre.A magazin lehetőséget teremt arra, hogy a térségben működő termelők és kézművesek részéről a helyben megtermelt egészséges élelmiszer alapanyagokat és kézműves termékeket az ide érkező turistákkal is megismertessék. Az átfogó kiadvány segítené továbbá, hogy a helyi termelők minél hatékonyabban bekapcsolódjanak a mára országosan is közkedvelt „Menzaminta=Mintamenza” programba.Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal, Békés Város honlapja

-kt-