Még több természetes alapanyagot a közétkeztetésben

Még több természetes alapanyagot a közétkeztetésben
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben.
Az államtitkár az egészségmegőrzés fontosságát egy budapesti szakácsverseny előtt hangsúlyozta. Az ezt szolgáló kormányzati intézkedések közül kiemelte a mindennapos testnevelést, melynek köszönhetően az OECD egyik felmérése szerint Magyarországon sportolnak a legtöbben az iskolás korú fiatalok a fejlesztt országok közül. Magyarország az elsők között van abban is, hogy "a legtöbb gyermek kapja meg a legtöbb féle védőoltást", és elsők között vagyunk a dohányzás elleni küzdelemben is. 


Még több természetes alapanyagot a közétkeztetésben
a cél az, hogy az iskolai ételek ne különböző porokból, mesterséges anyagokból készüljenekA csipszadó kedvező hatásairól is beszélt, és arról, változás, "fokozatos átállás" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Az államtitkár szerint a cél az, hogy az iskolai ételek ne különböző porokból, mesterséges anyagokból készüljenek. Arra is kitért, hogy évek alatt 29-ről 79 milliárd forintra emelték a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ez pedig fedezetet is biztosít arra, hogy minőségibb alapanyagokból tudjanak a konyhákon dolgozni.

 
MTI/T.D.