Kovács Sándor megyeelnök szerint stratégiai kérdés, hogy mit eszik a magyar lakosság

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Elnöke is köszöntőt mondott azon a szolnoki programindítón, amelyen a Békés megyéből indult, immár országossá terjesztett Mintamenzáról beszéltek a szakemberek.

Interjú Kovács Sándorral, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökével

 


Ez egy nagyon fontos program, ezért amikor megkérdezték a szervezők, hogy lehetne-e a Megyeházán a programindító konferencia, azt mondtam: Ennek itt a helye! Hiszen stratégiai kérdés, hogy mit eszik a magyar lakosság, a gyermekeink - kezdte interjúját Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Elnöke.

 

Kovács Sándor megyeelnök

Kovács Sándor megyeelnök szerint stratégiai kérdés, hogy mit eszik a magyar lakosság
Ez a program mindenképpen fehívja a figyelmet arra, hogy Magyarország az Európai Unióban még viszonylag jó helyen áll. Ez köszönhető a magyar hagyományoknak, szokásoknak, miszerint az ebéd általában egy levesből és egy második fogásból áll. Szeretnénk, ha minél többen visszatérnének ehhez és hétköznap is főtt ételt fogyasztanának, ne gyorsételt, készételt - fejtette ki Kovács Sándor.

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Elnöke is köszöntőt mondott a konferenciánHa a gyerekek az óvodában, iskolában olyan ételt kapnak, ami ízletes, jó minőségű, magyar alapanyagokból készült, akkor felnőttként is igénye lesz arra, hogy ilyeneket fogyasszon - véli a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke.