Gyömrőn is szeretnék, ha egészségesebben étkeznének a gyermekek

A Pest megyei Gyömrőn is be szeretnék bezetni a Mintamenza közétkeztetési reformprogramot. Erről tartottak tájékoztatót az intézményvezetőknek és önkormányzatnak.

Mintamenza
A Mintamenza célja az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása, a közétkeztetés megújítása, melynek egyértelmű nyertese egy egészségesen táplálkozó, étkezési kultúrával rendelkező felnövő generáció. Ezt felmérték Gyömrőn is, és támogatandónak ítélték a kezdeményezést.

A Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetője, Boros Attila elmondta: a program előírja a közétkeztetési szolgáltatóknak, hogy az elkészített ételek só-, cukor- és liszttartalma csökkenjen, így megelőzve a későbbiekben kialakulandó szív- és érrendszeri betegségeket.

A megbeszélés végén megállapodtak abban, hogy összeírják a vezetők intézményenként az öt legnépszerűbb ételt és az öt legnépszerűtlenebb ételt, s ezt figyelembe fogják venni a menü összeállításakor.

A Mintamenza Program csapata továbbra is az egész országból várja azon konyhák, önkormányzatok jelentkezését, amelyek elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a közétkeztetés megújítása iránt, valamint aktívan részt kívánnak venni egy korszerű gyermekétkeztetés kialakításában.

Forrás: gyomro.hu

-csa-