Farkas Zoltán: Egészséges, magyar alapanyagú halétel bevonását tervezzük a közeljövőben a közétkeztetésbe

Bízom benne, hogy nem kell több évtized ahhoz, hogy a közétkeztetési reform eredménye megjelenjen - nyilatkozta Békés megye elnöke,  Farkas Zoltán az "Egészséges halat a közétkeztetésbe!" című előadását követően.

Interjú Farkas Zoltánnal, a Békés Megyei Közgyűlés elnökévelÚgy gondolom, hogy a Mintameza, vagy a közétkeztetés egy nagyon fontos kérdés volt, és talán még fontosabb kérdés lesz, hiszen ilyen volumenben gazdasági kérdés is - kezdte interjúját Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.

Farkas Zoltán,

A közétkeztetés ilyen volumenben gazdasági kérdés is - véli  Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnökeMagyarország élelmiszergazdasága és a XXI.századi közétkeztetés kérdése szervesen összefügg, és azt gondolom, hogy a magyar élelmiszeripari termékek, az egészséges mezőgazdaság kérdéskörei a jövő szempontjából óriási eredménnyel kecsegtetnek. Ha csak arra az 1,7 millió fiatalra tekintünk, aki Magyarország jövőjét építheti a következő 10-20-30 évben! - fejtette ki a megyeelnök.

Farkas Zoltán előadása: Egészséges halat a közétkeztetésbe!
Soha nem késő változtatni! Olyan rendszert kell kiépíteni, olyan alapanyagokat kell az egészséges közétkeztetésbe bevinni, amely valóban megváltoztatja, megújítja a táplálkozást. Én és a körülöttem lévő csapat az egészséges, magyar alapanyagú halétel bevonását biztosítja a közeljövőben a közétkeztetésbe, ami azért fontos, mert a szív-érrendszeri betegségek és a halfogyasztás között van egyfajta reláció... - mesélte Farkas Zoltán.

 

MCOnet