Erdős Norbert kormánymegbízott is jelen volt Szarvas Mintamenzához való csatlakozásánál

A szarvasi önkormányzat minden erővel támogatja és részese kíván lenni a Mintamenza Programnak - ezt szerződéssel is szentesítették szeptemberben.


Az ünnepélyes szerződésaláíráson Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Babák Mihály, Szarvas polgármestere, dr. Mucsi Gyula, Békés megyei tiszti főorvos és Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács volt jelen. A Békés Megyei Kormányhivatal mellett a kezdeményezést Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és az országos tisztifőorvos is támogatja – mondta el Erdős Norbert.

szarvas mintamenza

Az ünnepélyes szerződésaláíráson Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Babák Mihály, Szarvas polgármestere, dr. Mucsi Gyula, Békés megyei tiszti főorvos és Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács volt jelen


Dr. Mucsi Gyula, Békés megyei tiszti főorvos a program egészségügyi vonatkozásairól beszélt. Babák Mihály, Szarvas város polgármestere kiemelte, hogy Szarvason eddig is fontos volt az egészséges életmód, a  sport mellett fontosnak tartja a közétkeztetésben is az egészséges életmódra nevelést.

Mintamenza Program

A Mintamenza Program lényege, hogy egészséges ételek kerüljenek az asztalokra, amelyek helyben termelt, friss, szezonális alapanyagokból készülnekProhászka Béla mesterszakács kiemelte, hogy csapatban lehet a legnagyobb sikereket elérni, emiatt fontos, hogy a helyi termelők, beszállítók, konyhán dolgozók, szülők, pedagógusok és a gyerekek együttműködjenek. Szarvason már nagy múltja van a különböző élelmiszer-előállító üzemeknek, és ezt a lehetőséget meg kell ragadni, hiszen helyben készülnek a termékek.

 

Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal

-tk-