Érdekeltek vagyunk a helyi termékek közétkeztetésbe való bevonásában - interjú Németh László IPOSZ elnökkel

Az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke, Németh László is részt vett Szegeden a közétkeztetést megújító Országos Mintamenza Program Dél-alföldi programindító konferenciáján.

Interjú az Ipartestületek Országos Szövetségének elnökével, Németh Lászlóval

 


Nagy örömmel fogadtuk el a meghívást, hiszen a Mintamenzában a helyi érékeknek, a helyi termékeknek a forgalmazásáról is szó van az egészséges táplálkozás kapcsán. Ebben mindenképpen érdekeltek vagyunk, többek között gyermekeink által is, illetve az iparosok kapcsán : ha a gazdák részt tudnak venni a helyi termékek beszállításában az egészséges közétkeztetésbe, akkor az iparosok az ő kiszolgálásában tud közreműködni - kezdte interjúját Németh László.

 

IPOSZ, mintamenza

Az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke is részt vett Szegeden a közétkeztetést megújító Országos Mintamenza Program Dél-alföldi programindító konferenciáján
A szegedi Mintamenza Konferencián sok szervezet volt jelen, közte a Nemzeti Művelődési Intézet is, akivel az IPOSZ korábban stratégiai partnerségi szerződést kötött. A szintén jelen lévő Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával jelenleg előkészítés alatt van egy szerződés pont annak a kapcsán, hogy még jobban ki tudjuk szolgálni a helyi gazdákat, de a képzésekben, törvényelőkészítésben is együtt tudnánk működni - mondta az IPOSZ elnök.

 

MCONet