Egyre több a Mintamenza beszállító Békéscsabán

Békéscsabán, a Gyermekélelmezési Intézményben adtak tájékoztatást arról, hogy hogyan alakul a Mintamenza Program helyi beszállítói közbeszerzése.

békéscsaba mintamenza

A rendezvényen elhangzott: 2 hónapon belül véglegessé válhat a teljes beszállítói kör, amelyben jelenleg négy békéscsabai vállalkozás vesz részt. A közbeszerzés korábban 7 részre volt lebontva, de mára már 31 kategóriában lehet pályázni a beszállítóknak, ezzel is nagyobb teret adva a kisebb termelőknek.

Dávidné Tóth Edit, a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatónője elmondta: fő céljuk, hogy egészséges, helyi alapanyagokat használjanak az előállítás során, ezt segíti az, hogy egyre több helyi beszállító csatlakozik a programhoz - írja a hír6. Az alapanyagok megvételére éves szinten 500 millió forintot fordítanak, és nyílt közbeszerzés útján választják ki leendő partnereiket - tudósít a beol.hu.
közétkeztetés
Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere felidézte: 2011-ben Békéscsaba városa is csatlakozott a Mintamenza Programhoz, ekkor döntöttek úgy, hogy helyi termelőket szeretnének bevonni. Hozzátette: ez a program segít az új munkahelyek megteremtésében és megtartásában, és ez is fontos célja a város vezetésének.

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Mintamenza Program szakmai vezetője beszélt az elért eredményekről, majd a helyi beszállítók, termelők képviselői is bemutatkoztak a Gyermekélelmezési Intézményben tartott tájékoztatón.

 

-csa-