Csabacsűd, Köröstarcsa, Kaszaper, Battonya - négy újabb tagja van a Mintamenza Programnak

Tóth Katalin helyettes államtitkár (VM), Erdős Norbert kormánymegbízott és dr. Mucsi Gyula megyei tiszti főorvos és Prohászka Béla mesterszakács jelenlétében írta alá Csabacsűd önkormányzata a csatlakozási szándékát a Mintamenza Programhoz.

mintamenza

Tóth Katalin helyettes államtitkár (VM), Erdős Norbert kormánymegbízott és dr. Mucsi Gyula megyei tiszti főorvos és Prohászka Béla mesterszakács is jelen volt Csabacsűd csatlakozásakor

 

A Békés megyei kezdeményezésű program a közétkeztetés megújítását tűzte ki célul.  A programhoz önkéntesen lehet csatlakoznia nem csak a konyháknak, de a termelőknek illetve az élelmiszeripari vállalkozásoknak is.Molnár József, Csabacsűd Most 4 új önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az együttműködési megállapodás megkötésekor Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott elmondta: a Békés megyéből indult program jelentős sikereket ért el. Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a legfontosabb cél az egészséges táplálkozás megteremtése a közétkeztetésben. Dr. Mucsi Gyula megyei tisztifőorvos rámutatott: minél jobb a lakosság egészségi állapota, annál jobb az ország gazdasági teljesítménye.
Prohászka Béla,
Prohászka Béla, a program szakmai vezetője elmondta, országosan több mint 250 főzőkonyha csatlakozott már, napi szinten 700 ezer embert kiszolgálva bölcsődékben, óvodákban, általános és középiskolákban, kollégiumokban, szociális intézményekben és a fekvőbeteg-ellátásban is.  „A 2014-es Mintamenza programban a húsok kínálatában a halat, a marhahúst és a vadat ajánljuk a közétkeztetés fogyasztói számára" - mondta a mesterszakács, hiszen nagyon fontosak a fejlődő szervezetnek.


"Örömmel látom, hogy egyre több település csatlakozik a Mintamenza programhoz. Ez a kiváló kezdeményezés elősegíti, hogy gyermekeink, a felnövekvő generáció egészségesebben táplálkozzon. A program Békés megyéből indult el, örülök, hogy Kondoroson jelen lehettem annak indulásakor, és most azt láthatom, hogy számos Békés megyei település, köztük Csabacsűd és Köröstarcsa települések is támogatják a gyermekek egészséges étkezését" - mondta el  a hír kapcsán Dankó Béla Békés megyei országgyűlési képviselő. A mostani csatlakozással immár 11 önkormányzat tagja a programnak a megyéből.

 

-tk-