Agrárium nélkül nincs közétkeztetés! - interjú Prohászka Bélával

Prohászka Béla is megerősítette, hogy a stratégiai együttműködés aláírása csupán formalitás, hiszen a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Budapest Főváros Kormányhivatala már korábban is együtt dolgozott. A lefektetett keretek azonban még jobban ösztönözhetik az együttműködést - nyilatkozta az aláírást követően.

A Mintamenza Program szakmai vezetője szerint nagyon fontos, hogy a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Budapest Főváros Kormányhivatala  hogyan tudja felkutatni a magyar értékeket, hungarikumokat és hogyan tudja őket a mindennapi életbe beépíteni.

 

 

Interjú Prohászka Bélával, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai alelnökével



Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai elnöke és Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja írta alá a megállapodást
Agrárium nélkül nincs közétkeztetés! - mondta a mesterszakács, hozzátéve: Jó minőségű alapanyagok kellenek a közétkeztetésbe, amelyek ásványianyag tartalomban és vitamintartalomban megfelelőek. A Kormányhivatal is fontos, hiszen ő adja a jogszabályi hátteret. De úgyszintén fontos a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége, aki megismerteti mindezt a fogyasztókkal.


Prohászka Béla, az MNHSZ szakmai társelnöke a közeljövőbeli lépésekről is beszélt: be szeretnék vonni a közétkeztetésbe a vadhúst, a magyar halakat, valamint a gyümölcs- és zöldség ízesítésű tejtermékeket.

 

MCOnet