A Mintamenza program bizonyítja, hogy az egészséges étel is lehet finom

Kecskeméten, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival együtt kóstolta meg a Mintamenza ételeit Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

 

 


Egészségesebb ételek a közétkeztetésben  

(Még videó)Magyarországon jelenleg 960 ezer gyermek vesz részt a közétkeztetésben. Ezért is fontos a kormányzat szerint, hogy már óvodás és kisiskolás korban tudatosan hozzászokjanak a gyerekek az egészséges, természetes, helyi alapanyagokra épülő táplálkozáshoz.  Emellett az is fontos, hogy a magyar ízlésvilághoz közel álló ételeket kapjanak a gyermekeink, emellett természetesen több zöldséget és gyümölcsöt.

 

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

 

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is megkóstolta a Mintamenza ételeit

(még több kép)A kóstolón a köznevelésért felelős államtitkár  kijelentette: A Mintamenza program bizonyítja, hogy az egészséges étel is lehet finom.  Hangsúlyozta, hogy a közétkeztetésben mindez nem jár feltétlenül többletköltséggel. De az is sok segítséget jelent, hogy a gyermekétkeztetésre szánt források az elmúlt néhány évben jelentősen megemelkedtek - emelte ki.

 

Mintamenza

Ígérik, nem lesz drágább a közétkeztetés

 


Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közölte: a kormány célja, hogy a gyerekek egészséges, a magyar konyhához közel álló ételekhez jussanak a közétkeztetésben. A 2015 első napjától érvényes új közétkeztetési rendelet ezért az alacsonyabb zsírtartalmú és természetes nyersanyagokat, illetve elkészítési formákat támogatja a mesterséges formákkal szemben.

 

MTI/MCOnet