A Mintamenza Program az élelmiszergyártók számára is együttműködést ajánl az egészségesebb közétkeztetés érdekében

A Mintamenza Program, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében létrejött „Ételben az élet” elnevezésű konferencia előtt sajtótájékoztatót tartott Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja és Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A konferencia előtt sajtótájékoztatót tartott Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja és Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatójaBudapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Mintamenza Program közös szervezésében 2013. november 21-én Budapest Főváros Kormányhivatala Dísztermében megrendezésre került az „Ételben az élet – Az egészséges alapanyagok és a közétkeztetés” című szakmai értekezlet.

Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője

Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója az „Ételben az élet” elnevezésű konferencia előtt
A Mintamenza Program országos kiterjesztésének keretein belül a közétkeztetésben részt vevő konyhák állapotfelmérésén és a velük való együttműködésen, a reformok bevezetésén túl a program az élelmiszergyártók számára is kooperációt ajánl az egészségesebb közétkeztetés érdekében. E kezdeményezés céljából szervezi meg Mintamenza Program, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az „Ételben az élet” elnevezésű konferenciát - derült ki a sajtótájékoztatón.

 

Mintamenza Program

Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja és Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója az „Ételben az élet” c. konferencia céljáról is beszámoltDr. Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja a tájékoztatón felidézte, 2009-ben Békés megyében indult el a szándék a közétkeztetés megújítására. A Mintamenza program 2010-ben új lendületet kapott, amikor Budapest Főváros Kormányhivatala is mögé állt és elkezdődött az országos szintre kiterjesztése. Jelen pillanatban Magyarországon mintegy 250 konyha csatlakozott a kezdeményezéshez és egyre több élelmiszertermelő, és élelmiszergyártó veszi figyelembe élelmiszereinek előállításakor, hogy a Mintamenza Program ajánlásainak megfeleljen.

Prohászka Béla, a Mintamenza szakmai vezetője, a Complete-Food Kft. ügyvezető igazgatója a közös sajtótájékoztatón


"Fontosnak tartjuk, hogy megismerjük azokat az élelmiszergyártókat, akik tényleg minőségi, magyar alapanyagokat szállítanak, vagy fognak szállítani a közétkeztetésbe" - mondta Prohászka Béla, aki kiemelte: fontos, hogy mennyire tudja követni az élelmiszer előállító a szezonalitást, és hogy ne utaztatott élelmiszerekkel dolgozzon. Tószegi-Fagyas Katalin, a Nemzeti Agrárkamara elnökségi tagja a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ők is fontosnak tartják, hogy a gyermekek tányérjára, friss, jó minőségű alapanyagok kerüljenek, újdonságként megemlítve a hal- és vadhúst.


 Tószegi-Fagyas Katalin, a Nemzeti Agrárkamara elnökségi tagja a sajtótájékoztatón

 

MCOnet