A Mintamenza alapgondolata mindenkit érint - interjú Győrffy Balázs elnökkel (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

Munkahelyteremtési szempontból is érdekes a Mintamenza Program - ezt a gondolatot osztja Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is, aki az országos Mintamenza Program Dél-alföldi programindítóján nyilatkozott.

Interjú Győrffy Balázs elnökkel (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

 


A Mintamenza Program mindenképpen figyelemre méltó kezdeményezés, amelynek fontosságát jól mutatja, hogy elképesztő támogatottságot tudott maga mögé gyűjteni igen rövid idő alatt : kormányhivatalok, megyei közgyűlések, különböző hatóságok és természetesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is felsorakozott a kezdeményezés mögé. Nem véletlenül, hiszen a Mintamenza alapgondolata mindenkit érint - véli az elnök.

 

 Győrffy Balázs

 

„Termelőktől a közétkeztetésig - Mintamenza a Kamara szemszögéből" volt a címe Győrffy Balázs elnök (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) előadásának
Hozzátette: nem csak fogyasztói oldalról érdekes a program, hanem termelői oldalról is. A közétkeztetés egy nagyon stabil, kiszámítható, több milliós piac, ezért a kamara tagsága számára egy kiemelt piaci kitörési pontot jelent. Győrffy Balázs kifejtette: Az élelmiszer egy bizalmi termék, de ez a bizalom az elmúlt időszakban elveszett, nem véletlen tehát, hogy a magyar termékek fogyasztása iránti hajlandóság érzelmi és racionális okokból kifolyólag is folymatosan emelkedett. Ezt a tendenciát szeretnénk erősíteni, ezen a programon keresztül is.

 

MCOnet