A Csongrád megyei Kormányhivatal támogatja a Mintamenza Programot - interjú B. Nagy László kormánymegbízottal

A Csongrád megyei Kormányhivatal támogatásával rendezték meg a „Mindennapi egészségünk - új alapanyagok a közétkeztetésben" című Mintamenza Konferenciát. B. Nagy László kormánymegbízottat kérdeztük a témában.

 

Interjú B. Nagy László kormánymegbízottal

 


Ez a konferencia azért is fontos, mert olyanok jelentek meg, akik valamilyen módon érdekeltek a közellátásban, közétkeztetésben és itt a felek találkozhatnak, eszmét cserélhetnek - mondta a Kormánymegbízott, aki hozzátette: Nálunk itt az Alföldön, Csongrád megyében a zöldség, gyümölcs kultúra virágzóban van, és érthetetlen, hogy ez a magas minőségű termék miért nem épül be a közétkeztetésbe.

 

B. Nagy László

B. Nagy László Csongrád Megyei kormánymegbízott mondott köszöntőt a Mintamenza Konferencián
A Mintamenza Programhoz a Csongrád megyei Kormányhivatal azért is csatlakozik, mert várhatóan kettős eredménye lesz: jobb minőségű, hazai élelmiszerellátás a közétkeztetésben, és így a helyi termelők, gazdák is megtalálják a számításaikat. Ehhez mi, mint Kormányhivatal hosszú távon támogatólag fogunk tudni fellépni - nyilatkozta B. Nagy László, akitől megtudhattuk, hogy  Csongrád megyében most 11 konyha csatlakozott a menzareform programhoz.

 

MCOnet