V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár a magyar vidék értékeiről

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, V. Németh Zsolt bízik abban, hogy a Magyar Értékek Napja képes lesz arra, hogy igazolja a Hungarikum Törvény kezdeményezőinek szándékát.

A vidékfejlesztési államtitkár elmondta, a vidékstratégiában kitértek a kulturális területre is, de ő is úgy látja, szükséges az együttműködés e téren az Emberi Erőforrások minisztériumával. Számos kiváló programot bonyolítottak már, és bonyolítanak le jelenleg is, melyekből ki is emelt párat a budapesten tartott sajtótájékoztatón.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, V. Németh Zsolt"Most, amikor a következő európai uniós periódusra készülünk, fel tudjuk használni ezeket a tapasztalatokat és folytatni kívánjuk ezeket a programokat"  - mondta az államtitkár, majd hozzátette: A Vidékfejlesztési Minisztériumhoz delegálja a törvény a Hungarikum Törvény végrehajtását is, melyben együttműködnek a Nemzeti Művelődési Intézettel.

 

V. Németh Zsolt

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy számos programot folytatnak, amelyek közül az egyik a kulturális vidéki örökség megőrzésére irányulV. Németh Zsolt kifejtette beszédében, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Értékek Napján a legtöbb produkció a vidékhez kötődik. Hiszen a népi építészeti elemek, a népi díszítőművészet, kézművesség, a népdal, néptánc és népzene keletkezési helye a magyar falu. Bízik abban, hogy ez a rendezvény, amelyben ilyen széleskörű összefogás valósult meg, tényleg képes lesz arra, hogy igazolja a Hungarikum Törvény kezdeményezőinek szándékát, és bemutassa azt a színes képet, amelyet mi magunkról gondolunk és amennyel azonosítanak minket világszerte.

 

MCOnet