V. Németh Zsolt nyitotta meg a második Hungarikum Központot Szerbiában

V. Németh Zsolt nyitotta meg a második Hungarikum Központot Szerbiában
A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára Újvidéken megnyitotta Szerbia második Hungarikum Központját.


A Hungarikum Központokon keresztül az élelmiszerek mellett a nem árusítható hungarikumokat is be lehet mutatni (pl. a matyó vagy a kalocsai népművészet, a táncházmódszer, Hortobágy...). Az első Hungarikum Központ Szerbiában mára már 400 magyar élelmiszeripari terméket kínál. Május 9-én egy ilyen üzlet nyílt, és a tervek szerint a következő két évben további öt Hungarikum Központ nyílik a nyugat-balkáni országban.

 

Hungarikum, Magyar érték, Hungarikum Központ, Szerbia


Hungarikumokat bemutató Központ nyílt Szerbiában

 
Az új központ keretében Zsolnay-kiállítás is nyílt, amely jól mutatja, hogy a hungarikum nem csak az élelmiszerek megjelölésére vonatkozik. A hungarikumok köteléket jelentenek múltunkhoz, történelmünkhöz, kultúránkhoz és köteléket jelentenek minden magyar ember között – fogalmazott V. Németh Zsolt az ünnepélyes megnyitón. Hozzátette: kiemelt jelentőséggel bírnak Magyarország számára a Szerbiával kiépített kapcsolatok és lehetőségek.MTI/MCOnet