Társadalmi igény van az értéktárakra

Társadalmi igény van az értéktárakra
Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat által rendezett Megyei Értéktár Napon hangsúlyozta, hogy a magyar értéktár mozgalom számos energiát szabadított fel, a települések értékeinek, népszokásainak megőrzésében tapasztalható aktivitás megmutatja, hogy van társadalmi igény hagyományaink megőrzésére.
A települési értéktárakban országosan 7000 tételt tartanak nyilván. Hagyományaink megőrzésével egy olyan magyar jövendőt építhetünk, amelyben a világ kihívásaihoz való alkalmazkodás harmóniában van a múlt értékeinek megőrzésével - fogalmazott a miniszter. A Hungarikum Bizottság elnökeként a miniszter szólt arról is, hogy az értéktár legismertebb részei a világ legtávolabbi pontjain is megjelenítik a magyarságot.


Társadalmi igény van az értéktárakra
 A Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat által rendezett Megyei Értéktár Napon emléklapokat is átadtak


Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a Komárom-Esztergom megyei értéktárban jelenleg 101 tétel szerepel, majd Fazekas Sándorral közösen emléklapot adtak azon értékek gondozóinak, melyek 2017 utolsó negyedévében kerültek be a megyei értéktárba.

MTI/T.D.