Szimbólummá vált 21 év alatt a kolbászfesztivál

Szimbólummá vált 21 év alatt a kolbászfesztivál
A csabai kolbászfesztiválra október 19. és október 22. között került sor, a nyitónapon elhangzott, hogy fesztivál a hagyományőrzés, az értékek átadásának szimbólumává vált 21 év alatt.
Hégely Sándor fesztiváligazgató szerint a rendezvényre a városmarketinget és a megyeszékhely identitását is fel lehet fűzni. Az elmúlt 21 év során 21 országból érkeztek érdeklődők a városba, az idei díszvendég Érd városa mellett Ausztrália lesz, borvidékként az Etyek-Budai régió mutatkozik be. A megnyitó alkalmával átadták a Nemzetközi Szárazkolbász Verseny díját, a szakmai zsűri a 103 beérkezett kolbász közül Juhász György békéscsabai kolbászkészítő termékét találta a legjobbnak.


Szimbólummá vált 21 év alatt a kolbászfesztivál
A csabai kolbászfesztivál  a hagyományőrzés, az értékek átadásának szimbólumává vált 21 év alatt

 
Már délelőtt megkezdődött az ifjúsági kolbászkészítő verseny, melynek keretében 250 diákcsapat gyúrta a húst. A hétvégén teltházas gyúrást várt a vendégeket, a két nagysátor, az átjárósátor és a sportcsarnok küzdőtere összesen 750 csapat elhelyezésére volt alkalmas. A négynap tovább versenyt is tartogatott: a Krajcsó Pál-emlékverseny, azaz a nagypapák-unokák megmérettetés is nagy érdeklődésre tett szert./T.D.