Őshonos magyar állatokkal kapcsolatos beruházást adott át Fazekas Sándor miniszter

Őshonos magyar állatokkal kapcsolatos beruházást adott át Fazekas Sándor miniszter
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter példaértékűnek nevezte az Alföld legszebb részén, a Zádor-híd közelében épült Farkas major beruházását, ahol többek között a hungarikummá minősített Magyar szürke szarvasmarhát is tartanak.

szrkamarha

A Magyar szürke szarvasmarha immár hungarikumnak számít


Az őshonos állatok bemutatására és tartására szolgáló major 90 millió forintos beruházása 60 százalékos uniós támogatással valósult meg. Az Agrohungária cégcsoport  kereskedelmi tevékenységében a vetőmag mellett műtrágya, lombtrágyát és növényvédőszert is forgalmaz. Új tevékenysége tógazdálkodási halak, valamint törzskönyvezett magyar szürkék, mangalicák, racka juhok, baromfik értékesítése.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, beruházás, magyar érték


Őshonos magyar állatokkal kapcsolatos beruházást adott át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ünnepélyes átadón elmondta: Farkas major a magyar gazdaság jelentős létesítménye, kiváló turistacsalogató. Hozzátette: a kormányzat támogatja a gazdálkodók ilyen és ehhez hasonló elképzeléseit. A földművelésügyi miniszter idén tavasszal kijelentette: A következő években nagyobb támogatásra számíthatnak az őshonos állatokat tartók az állomány növeléséhez. Megemlítette: az őshonos állatok húsa alapanyagként a gasztrokultúra révén az éttermekben, szállodákban prémium termék formájában az idegenforgalom fellendítéséhez is hozzájárulhat.MTI/MCOnet