Mintaprogram indul a Bőköz Fesztivál nyomán

Mintaprogram indul a Bőköz Fesztivál nyomán
Később az ország más részeire is kiterjeszthető közművelődési mintaprogram indul a Baranya megyei Ormánságban a jövőre hatodik alkalommal megvalósuló Bőköz Fesztivál nyomán - közölték a rendezvény szervezői, egyben a program ötletgazdái sajtótájékoztatón Drávacsehiben.
A Dél-Baranyában található Ormánság négy községében, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben jövőre immár hatodik alkalommal megrendezendő összművészeti esemény fesztiváligazgatója, Pataki András bejelentése szerint a mintaprogramban a négy településen folyamatos kulturális jelenlét valósul meg értékes művészeti programokkal. Mint mondta, a helyiek kötődése tradícióikhoz, identitásukhoz, kultúrájukhoz kiemelten fontos az ország szegényebb kistérségeiben, s abban bíznak, hogy az ormánsági mintaprogramot az ország más részében is követik majd. Beszámolt arról, hogy az idei Bőköz Fesztivált ötödik alkalommal is sikeresen, nagy látogatottsággal rendezték meg, ez adta a kiindulópontját annak, hogy egy teljesen új korszakot kezdjenek, amelynek csupán egy része a fesztivál.

Mintaprogram indul a Bőköz Fesztivál nyomán


A mintaprogramot Andrásfaly Bertalan néprajzkutató, korábbi művelődési és közoktatási miniszter után Andrásfalvy-mintaprogramnak nevezték el, ezzel is tisztelegve a szakember munkássága előtt. Pataki András elmondta, hogy a programnak jelenleg még nincs pénzügyi támogatása, de bíznak abban, hogy a kormányzat különféle forrásokból segítséget nyújt a helyiek céljainak elérésében. Közölte, hogy jövőre tíznapos lesz a Bőköz Fesztivál, amely június 11. és 20. között és középpontjában a helyi értékek állnak majd.

MTI/T.D.