Megalapították a Békés Megye Pálinkája címet

Megalapították a Békés Megye Pálinkája címet
A Békés Megyei Önkormányzat egy új kezdeményezést indít útjára: minden évben Békés Megye Pálinkája címet adományozza egy megyei kereskedelmi pálinkafőzdének.


A Békés Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a megyei értékeket minél többen és minél többfelé megismerjék. A gyulai Kisüsti Pálinka Fesztivál  keretében megrendezett Pálinka Világ Kupa Gyula-Budapest versenyen szakavatott zsűri választja ki az aranyérmes pálinkák közül azt a megyei párlatot, ami 2015-ben elnyeri a Békés Megye Pálinkája címet, amelyet egy éven keresztül viselhet majd büszkén. Emellett a Békés Megyei Önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát – protokoll célokra.


XVI. Kisüsti Pálinka Fesztivál, Gyula, hungarikum


A XVI. Kisüsti Pálinka Fesztivált idén április 17-18-19-én rendezik meg Gyulán

 

 


A XVI. Kisüsti Pálinka Fesztivált idén április 17-18-19-én rendezik meg Gyulán, a Magyar Pálinka Fővárosában.  A Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár a 30 ezres látogatottságával nem csak az ország, de egyben a világ legnagyobb pálinkás (gyümölcspárlatos) rendezvénye! A programsorozat kiemelkedő része: IV. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa. "Nem kizárólag a pálinka, hanem végeredményben a magyar gyümölcs, és más hungarikumok, földrajzi eredet védelem alatt álló termékek hazai és nemzetközi népszerűsítéséért dolgozunk" - vallja Lovász Sándor, a rendezvény életre hívója.  A fesztivál központjában álló pálinkához, mint Hungarikumhoz jól kapcsolhatók a népi hagyományok, táncok, főzőversenyek, böllérkedés és a Pálinka és Hungarikum kiállítás is.
 

-kt-