Ismét Kínában a magyar gasztronómia

Ismét Kínában a magyar gasztronómia
Karácsonyi Kulturbazár címmel a kínai Minzu Szállodában négy héten keresztül a magyar gasztronómia és kultúra kerül előtérbe Prohászka Béla és Tímár Albin mesterszakácson jóvoltából.
A Minzu Szálloda hosszú évek óta rendez gasztronómiai hónapokat a nemzetközi kulturális kapcsolatok erősítése céljából, a kezdeményezéshez Magyarország is csatlakozott. Az egyhónapos rendezvény megnyitóján Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke jóvoltából a Hungarikumokat kóstolhatták meg, Tímár Albin pedig ínycsiklandó fogásokat készített. 


Karácsonyi Kulturbazár címmel a kínai Minzu Szállodában a magyar gasztronómia és kultúra kerül előtérbe


A programsorozat keretében mesterszakács kurzust is tartott Prohászka Béla a BTG Szállodacsoport szakácsai számára. Huszonöt kínai szakács ajáthíthatta el a gulyásleves és a gundel palacsinta elkészítésének rejtelmeit, majd az elkészült ételeket együtt kósolták meg és elemezték ki. Az érdeklődőket nem csak a magyar konyha várja: minden hétvég magyar zenészek közreműködésével tartanak előadásokat, és a karácsonyi fogások elkészítését is megtanulhatják. Prohászka Béla napjai változatosan telnek, a Sissi kiállítás épp Pekingben, a Tiltott Városban tekinthető meg, melyre a mesterszakács is ellátogatott és bemutatta a 19. századi magyar gasztronómiát.


Karácsonyi Kulturbazár címmel a kínai Minzu Szállodában a magyar gasztronómia és kultúra kerül előtérbe
/T.D.