Ismét Hungarikum Falu a Szigeten

Ismét Hungarikum Falu a Szigeten
A Sziget fesztiválon idén is bemutatkoznak a hungarikumok a Hungarikum Faluban, ahol skanzen, táncház és népi játékok is várják a látogatókat.
V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért, és hungarikumokért felelős államtitkára elmondta, hogy szeretnék, ha a külföldi vendégek megismernék a magyarságot, a népi kultúrát, a táncházmódszert, a nemzeti karakterjegyeket a világörökségi helyszíneken vagy a magyar termékeken keresztül is, ezt szolgálja idén is a Hungarikum Falu. A fesztivál ideje alatt két sátorában kisfilmeket vetítenek, valamint interaktív és logikai játékokkal készültek a szervezők.


Ismét Hungarikum Falu a Szigeten
Látványos FolkTREND divatbemutatót is tartottak, amely a tradicionális motívumokat, anyagokat, formákat a jelenkor öltözetével ötvöző ruhákból és kiegészítőkből állt


Hazánk élen jár a nemzeti értékek megőrzésében, a népművészet újraélesztésének jelentős hagyományai vannak. A fesztiválozók ízelítőt is kaphattak a tradicionális motívumokat, anyagokat, formákat a jelenkor öltözetével ötvöző ruhákból és kiegészítőkből a látványos FolkTREND divatbemutatón, amelyen a Romani Design, az Igéző, Pásztor Anni, Bélavári Zita, a Szervető és a Zema ékszer mutatta be kreációit.

/T.D.